6 portioner
Ingredienser
50 g smör eller margarin
1 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Brun Farin
1 tsk salt
3 äggulor
3 äggvitor
Fyllning:
2 tärnade, gula lökar
1/2 kg köttfärs
smör eller margarin
salt, peppar
2 tärnade tomater
1 tärnad, gul paprika
1 dl hackad persilja
1/2 dl tomatpuré
2 msk Dansukker Brun Farin
1 msk franska örtkryddor
1 pressad vitlöksklyfta
1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt vetemjölet, saltet, farinet, äggulorna och grädd-mjölken och vispa till en slät smet. Sjud i 5 minuter.
2. Vispa vitorna till fast skum. Vispa i bakpulvret. Vänd ned i smeten.
3. Bred ut smeten i en smord långpanna 30 x 40 cm och grädda i 200° i 20 – 25 minuter. Bred på någon av följande fyllningar och rulla samman. Servera med en fräsch sallad till.
Fyllning:
Stek lök och köttfärs i matfettet. Salta och peppra. Tillsätt tomater, paprika, persilja, tomatpuré,brun farin, örtkryddor och vitlöksklyfta. Bred fyllningen på den nygräddade pannkaksrullen.
Receptet är framtaget av
|
 |