ca 6 port
Ingredienser
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl vatten
Ost-spenatfyllning
2 dl grädd-mjölk
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1/2 krm paprikapulver
1 tsk Dansukker Brun Farin
2 tsk vetemjöl
1 ägg
1 dl finstrimlad purjolök
200 g bladspenat
150 g riven ost med mycket smak
Arbeta samman margarin, vetemjöl, salt och vatten till degen. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i i 225° i 10 minuter.
Ost-spenatfyllning
1. Blanda ägg, mjöl och gräddmjölk i en kastrull och sjud tills det tjocknar. Tag kastrullen från värmen och tillsätt kryddorna, purjolöken, spenaten(om du använder fryst spenat, låt den rinna av ordentligt) och osten.
2. Häll fyllningen i det förgräddade skalet och grädda i ytterligare 20-30 minuter. Servera med en fräsch sallad.
Köttfärsfyllning
2 tärnade, gula lökar
1/2 kg köttfärs
smör eller margarin
salt, peppar
2 tärnade tomater
1 tärnad, gul paprika
1 dl hackad persilja
1/2 dl tomatpuré
2 msk Dansukker Brun Farin
1 msk franska örtkryddor
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl grädde
Stek lök och köttfärs i matfettet. Salta och peppra. Tillsätt salt, peppar, tomater, paprika, persilja, tomatpuré, Brun Farin, franska örtkryddor, vitlöksklyfta och grädde.
Strö över 2 dl riven ost.
Ansjovisfyllning
4 gula lökar
smör eller margarin
2 tsk Brun Farin
3 dl vispgrädde
salt, peppar
1 brk (ca. 65 g) ansjovisfiléer
1 dl finhackad persilja
Bryn löken i matfett. Häll på grädden och koka samman. Hacka ansjovisen i bitar och rör ner i lökstuvningen. Tillsätt persiljan och farinet. Smaka av med salt och peppar.
Strö över 2 dl riven ost.
Champinjonfyllning
2 gula lökar
1/2 kg champinjoner
smör eller margarin
3 dl vispgrädde
salt, peppar
1 tsk Dansukker Brun Farin
Bryn lök och champinjoner i matfett. Krydda med salt, peppar och farin. Häll på grädden och sjud tills stuvningen tjocknat.
Strö över 2 dl riven ost.
Receptet är framtaget av
|
 |