Ostpaj

ca 8 port

Ingredienser

Pajdeg
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning
1 msk smör eller margarin
1 msk Dansukker Strösocker
1 purjolök i tunna skivor
5 ägg
2 1/2 dl grädde, valfri fetthalt
7 dl riven Västerbottenost
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Sås
1 1/2 dl creme fraiche
100 g löjrom eller annan rom
1 finhackad rödlök
3/4 dl finhackad dill

 

Arbeta samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ formen i kylen i 30 minuter. Förgrädda skalet i nedre delen av ugnen i 225° i 10 minuter. Smält matfettet och sockret i en stekpanna och fräs purjolöken lätt. Vispa samman ägg och grädde. Tillsätt osten, purjolöken, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, fyllningen skall ha stelnat. Blanda samman creme fraiche, rom, lök och dill och servera till pajen.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER