Köttfärspaj

cirka 6 portioner

Ingredienser

200 g glutenfri mjölmix
1/2 dl Dansukker Fibrex 
1 dl sesamfrön
100 g smör eller margarin
2 dl keso 
3 msk kallt vatten

Fyllning
200 g riven Västerbottenost 
100 g cocktailtomater i halvor
2 tärnade rödlökar 
400 g blandfärs
2 msk Dansukker Fibrex
2 msk tomatpuré
2 msk Dansukker Cane Syrup
1 msk färsk timjan eller oregano
1 riven vitlöksklyfta
salt, peppar
Smör eller margarin till stekning

 

Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Låt vila i en plastpåse i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, cirka 26 cm i diameter. Nagga. Förgrädda mitt i ugnen i 200 °C i 15 minuter. Lägg hälften av osten och tomaterna i pajskalet. Smält matfettet i en stekpanna och fräs löken. Tillsätt färsen och fräs denna. Tillsätt fibrex, tomatpuré, sirap, timjan och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll över färsen i pajformen. Strö på resten av osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera en fräsch sallad till pajen.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER