Kall laxpaj

cirka 8 portioner

Ingredienser

150 g riven kavring
50 g riven Västerbottenost
75 g smält smör eller margarin

Fyllning
4 gelatinblad
3 dl crème fraiche eller gräddfil
2 dl kesella eller kvarg
3 tsk Dansukker Cane Syrup
3-4 msk Dijonsenap
1 finhackad rödlök
1 dl (20 g) finhackad dill
200 g varmrökt lax i bitar
Salt, peppar

Garnering
Citron
Dill
Räkor 
Kallrökt lax

 

Blanda samman kavring, ost och matfett. Tryck ut blandningen i botten och kanterna i en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter. 

Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter. Blanda samman övriga ingredienser. Ta upp gelatinbladen och smält dem i mikro eller i en kastrull på spisen. Ta ett par matskedar av fyllningen och rör ut i det smälta gelatinet innan det rörs ner i fyllningen. Häll fyllningen i skalet och ställ i kylskåp 4-5 timmar. Garnera med citron, dill, räkor och lax.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER