12 bitar
Ingredienser
Chokladkräm
150 g vit choklad
2 1/2 dl vispgrädde
2 cl Cointreau, kan uteslutas
Deg
4 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Florsocker
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör eller margarin
Garnering
bär
vit choklad
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädden och likören. Smält på svag värme. Se till så att chokladen inte bränner fast i botten på kastrullen. Ställ i kylen för att svalna.
Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 25 centimeter i diameter. Nagga. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter i 175°. Tag skalet ur formen och låt svalna.
Tag ut chokladkrämen ur kylen och vispa upp den med elvisp. Skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet. Lägg chokladkrämen ovanpå bären. Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad, vit choklad.
Receptet är framtaget av
|
 |