Mördegstårta med äpple

Ingredienser

250 g rumstempererat smör eller margarin
2 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
2 msk Dansukker Vit Sirap
1 litet ägg
8 dl vetemjöl


Fyllning
6 äpplen
3/4 dl vatten
3 dl Dansukker Strösocker
1 msk färskpressad citronsaft


Garnering
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
Dansukker Florsocker 

 

Rör matfett och de båda sockersorterna mjukt och luftigt. Tillsätt sirapen och ägget. Arbeta in mjölet. Låt degen vila i kylskåp i minst 1 timme. Dela degen i 4 delar som kavlas ut till tunna bottnar cirka 30 cm i diameter. Lägg bottnarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 175˚ i cirka 12 minuter. Dra bakplåtspapperna med bottnarna från plåtarna och låt dem svalna. Skala och kärna ur äpplena. Lägg äpplebitar, vatten, socker och citronsaft i en kastrull och koka tills äpplena är mjuka. Låt svalna. Lägg samman bottnarna med äpplekompott mellan. Ställ i kylskåp till serveringen. Vispa grädden och vaniljsockret till fast skum. Pudra liteflorsocker och klicka eller spritsa grädde ovanpå tårtan precis innan serveringen.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER