ca 12 bitar
Ingredienser
Bottnar
6 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
Fyllning
500 g blandade färska eller frysta bär
2 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Gelésocker Multi
Garnering
1 1/2 dl vispgrädde
125-250 g färska bär
1 msk Dansukker Florsocker
Sätt ugnen på 175°. Rita 22 cm stora cirklar på tre bakplåtspapper och smöra och mjöla rundlar. Vispa äggvitor och socker vitt och pösigt. Bred ut smet i första cirklarna och spritsa ett par ringar uppåt längst ut så att det blir en skål. Bred ut resterande smet i de båda andra cirklarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Krossa den ena av marängbottnarna och blanda det mesta av krosset tillsammans med bären i grädden. Lägg fyllningen i "skålen" och lägg därefter på den sista bottnen som lock. Ställ i frysen i minst 5 timmar.
Vid serveringen garneras tårtan med grädde, marängkross och färska bär. Dofta lite florsocker över marängtårtan.
Receptet är framtaget av
|
|