Frusen chokladmoussetårta
ca 8 port IngredienserBotten Mousse Sås Garnering Vispa samman mandel, florsocker, sirap, vaniljsocker och ägg i en skål med elvisp. Häll upp smeten i en smord och mjölad springform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175˚ i ca 25 minuter. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro. Vispa äggulor och muscovadoråsocker pösigt. Vispa grädden fast. Vänd ner den smälta chokladen i äggsmeten och därefter den vispade grädde. Lossa kakan från formen och gör ren formen. Lägg tillbaka kakan i formen. Häll moussen över bottnen och täck med plastfilm. Ställ in formen i frysen i minst 3 timmar. Mosa hallonen och smaksätt med florsocker. Servera hallonsåsen till tårtan. Sikta florsocker över tårtan vid serveringen.
|