Dessertpaj med färska bär/frukter

ca 6 port

Ingredienser

Pajskal
3 dl (150 g) krossade digestivekex 
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 dl hackade hasselnötter
1 dl smält smör eller margarin

Fyllning
400 g Philadelphia cream cheese naturell light
1 dl Dansukker Cane Syrup
2 dl creme fraiche
50 g hackade hasselnötter

Garnering
Bär och/eller frukt
Dansukker Florsocker

 

Blanda samman ingredienserna till skalet. Tryck ut massan i en pajform, cirka 24 cm i diameter eller i 6 portionsformar. Nagga. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i 10 minuter. Vispa osten smidig med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten över pajskalet i formen och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt svalna. Garnera med dina favoritfrukter och/eller –bär. Dofta över liteflorsocker precis innan serveringen.

Man kan även låta skalet svalna och därefter hälla i fyllningen utan att grädda ytterligare. Garnera med frukt och/eller bär.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER