12 bitar
Ingredienser
Kaka
3 dl Dansukker Flor med chokladsmak
2 dl mjölk
125 g smör eller margarin
2 ägg
2 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 msk apelsinjuicekoncentrat
Garnering
2 apelsiner
1 dl vatten
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 1/2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
Dela äggen i gulor och vitor. Lägg vitorna i en skål och vispa till fast skum. Vänd i gulor och Flor med chokladsmak.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten växelvis med mjölken. Rör i matfettet. Häll smeten i formen och grädda chokladtårtani nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen innan kakan delas i två bottnar.
Lägg tillbaka den ena bottnen i formen. Koka 1 dl av grädden med Gelésockret i 1/2 minut. Vispa den övriga grädden, ej för fast, då blir fyllningen grynig. Tillsätt juicekoncentrat och Gelésockerblandningen och blanda väl. Häll fyllningen i formen och ställ i kylskåp för att stelna.
Lägg på den andra bottnen. Skala och skiva apelsinerna. Lägg dem uppe på kakan.
Koka upp vatten och Gelésocker. Låt svalna något innan det skedas över apelsinerna. Vispa grädden fast och garnera tårtan.
Du kan byta ut apelsiner mot annan frukt eller bär. Välj juice som passar i smak.
Receptet är framtaget av
|
|