Chokladtårta

10 -12 port

Ingredienser

Deg
200 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
4 1/2 dl vetemjöl
50 g kakao

Fyllning
100 g mörk choklad av god kvalitet
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/4 dl Dansukker Flor med chokladsmak
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
3 msk vetemjöl
3 äggulor

Glasyr
1 dl Dansukker Vit Sirap
75 g mörk choklad av god kvalitet
2 tsk smör eller margarin

Tillbehör
2-3dl vispgrädde
250 g hallon
2-3 msk Dansukker Florsocker

 

Tårtan skall bakas dagen innan den skall ätas för att få rätt smak och konsistens.

Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 1 timme. Dela degen i tre lika stora bitar som kavlas ut till runda kakor, cirka 25 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler. Bryt chokladen till fyllningen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Sjud under omrörning tills det blivit en kräm. Låt svalna. Fördela fyllningen på två av bottnarna och lägg samman tårtan. Bryt chokladen till glasyren i små bitar och blanda tillsammans med sirap och matfett i en kastrull och koka upp. Bre den varma glasyren över tårtan. Vispa grädden till fast skum. Mosa hallonen och tillsätt florsocker. Servera grädden och hallonsåsen till tårtan. 

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER