Chokladtårta
10 -12 port IngredienserDeg Fyllning Glasyr Tillbehör Tårtan skall bakas dagen innan den skall ätas för att få rätt smak och konsistens. Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 1 timme. Dela degen i tre lika stora bitar som kavlas ut till runda kakor, cirka 25 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler. Bryt chokladen till fyllningen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Sjud under omrörning tills det blivit en kräm. Låt svalna. Fördela fyllningen på två av bottnarna och lägg samman tårtan. Bryt chokladen till glasyren i små bitar och blanda tillsammans med sirap och matfett i en kastrull och koka upp. Bre den varma glasyren över tårtan. Vispa grädden till fast skum. Mosa hallonen och tillsätt florsocker. Servera grädden och hallonsåsen till tårtan.
|