Ingredienser
Botten
200 g mandlar
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
2 ägg
rivet skal av 1 apelsin
Chokladmousse
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
Garnering
frukt och/eller bär
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 °C.
Finhacka mandeln. Vispa ägg och Muscovadoråsocker lätt och pösigt. Blanda i mandelhack och apelsinskal. Häll smeten i formen och grädda chokladmoussetårtan på nedersta falsen i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna i formen innan du lossar formen.
Smält chokladen i en skål i vattenbad. Blanda äggulor och 1 dl av grädden i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Låt svalna.
Blanda den smälta chokladen med den kalla äggkrämen. Vispa resterande grädde och vänd ner i smeten.
Lägg chokladmoussetårtan på ett serveringsfat och placera kanten på formen runt bottnen. Bred moussen på bottnen. Ställ i kylen till servering. Ta bort formen och garnera med frukt och/eller bär.
Receptet är framtaget av
|
|