ca 16 bitar
Ingredienser
6 äggvitor (2 dl)
3 1/2 dl Dansukker Strösocker
Kräm
1 1/2 msk starkt, kallt kaffe
250 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Flor med chokladsmak
3 äggulor
Garnering
mandelspån
Dansukker Flor med chokladsmak
Markera på bakplåtspapper 3 rundlar med 22 cm i diameter. Smöra och mjöla rundlarna. Sätt ugnen på 125°.
Vispa äggvitorna och sockret i en bunke över vattenbad tills marängen är tjock och fast. Fördela och bred ut smeten i rundlarna på bakpapperet.
Sätt in alla plåtarna på en gång i ugnen, men skifta plats på dem då och då. Total gräddningstid ca 1 ¾ timme. Lossa bottnarna från papperet.
Rör smör och flor med chokladsmak poröst. Tillsätt äggulorna, en i sänder, under omrörning. Till sist rörs kaffet i.
Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred kräm runt kanterna. Tryck fast mandelspån runt choklad-mockatårtan. Spritsa därefter ett snyggt mönster uppe på tårtan. Dofta över lite flor med chokladsmak.
Receptet är framtaget av
|
|