Cheesecake med bärtopp

8-10 port

Ingredienser

Botten
15 stycken digestivekex
75 g smör eller margarin

Fyllning
2 dl kesella
2 dl crème fraiche
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Topp
1/2 l färska eller frysta bär t ex hallon
4 dl utspädd saft, helst samma smak som bären
2 dl Dansukker Gelésocker Multi

 

Krossa kexen. Smält matfettet och häll ner i kexkrosset. Blanda väl. Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar kant. Koka upp 1 dl crème fraiche med gelésockret och låt koka i 1/2 minut. Blanda i resten av crème fraichen och kesellan. Lägg fyllningen på bottnen. Ställ i kylskåp för att stelna. Lägg bären, större bär som jordgubbar delas eller skivas, uppe på fyllningen. Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2 minut. Ta grytan från värmen och låt svalna. Bred gelén över bären. Förvara i kylskåp.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER