ca 20 bitar
Ingredienser
200 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tskbakpulver
300 g blandade nötter
Tryffel
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
25 g smör eller margarin
3 msk konjak
Smörj en springform, 24 cm i diameter. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort eventuellt skal i en handduk. Hacka nötterna grovt.
Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen och lägg i det smälta fettet. Rör tills chokladen smält. Tag kastrullen från värmen. Rör i muscovadoråsocker och vaniljsocker. Blanda i mjölet, bakpulvret och nöthacket. Tillsätt äggen, ett i sänder. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200° i ca 20 minuter, kakan skall vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
Blanda och koka upp grädden och muscovadoråsockret. Bryt ned chokladen i gräddblandningen och rör tills den löst sig. Rör i matfettet. Tillsätt konjaken. Låt stelna något innan den breds eller spritsas över kakan. Förvaras i kylskåp. Brownietårtan njutes i små bitar.
Receptet är framtaget av
|
|