Enkel äpplepaj

cirka 6 portioner

Ingredienser

100 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker 
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
750 g äpplen
1 dl flisad mandel
3/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 tsk mald kanel
1 msk potatismjöl

 

Smält matfettet i en kastrull på spisen. Häll i rörsockret och rör tills det är en slät smet. Tillsättvaniljsocker och mjöl och blanda till en jämn deg. Bre ut degen i en form. Skala, halvera och kärna ur äpplena. Skär äpplen i klyftor och lägg på degen i formen. Strö över mandelflisorna. Blanda rörsockervaniljsocker, kanel och potatismjöl och strö över äpplena. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 30 minuter. Servera med lättvispad grädde eller crème fraiche.

 

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER