Brownietårta med fluffig maräng

1 tårta cirka 8-10 bitar

Ingredienser

Browniebotten 
50 g mörk choklad, hackad
50 g smör
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker 
2 ägg
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Hallonkräm 
200 g hallon, frysta
2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 ägg, lätt uppvispat
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi 
20 g smör

Chokladmousse 
50 g mörk choklad
100 g färskost
2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
2 dl vispgrädde

Maräng 
4 stora äggvitor (ca 1dl)
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap

 

Browniebotten 
Smält smöret i en kastrull, ta bort den från värmen och rör ner den hackade chokladen.
Vispa ägg och socker luftigt. 
Tillsätt chokladsmöret och sikta ner kakao, mjöl och bakpulver. 
Häll smeten i en pappersklädd springform, cirka 20 cm i diameter. Grädda i 8-10 minuter i cirka 175 °C. Låt svalna.

Hallonkräm 
Koka hallonen tillsammans med gelésocker multi och vaniljsocker i cirka 5-7 minuter.
Dra bort från plattan och tillsätt ägg och smör.
Bred ut hallonkrämen på den avsvalnade browniebotten. Ställ i frysen.

Chokladmousse 
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Värm grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen löst sig. Ställ in i kylen och låt svalna.
Tillsätt färskosten och vispa tills blandningen är krämig. Blir den för tjock, tillsätt lite ovispad grädde.
Ta fram botten ur frysen och bred på chokladmoussen ovanpå hallonkrämen. Ställ tillbaka i frysen.

Maräng 
Vispa äggvitorna, sockret och glykossirap i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig.
Ta av bunken från värmen och häll äggvitorna i en mixerskål. Vispa marängen i 5-10 minuter.
Spritsa eller bred marängen över tårtan och bränn av ytan med en gasolbrännare.
Den färdiga tårtan kan med fördel förvaras i frysen. Kom bara ihåg att tina den i kylskåpet, i minst 3 timmar, innan den ska ätas.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER