Basrecept till tårtbotten

ca 12 bitar

Ingredienser

4 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
smör eller margarin till formen
ströbröd, mannagryn eller socker till formen

 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman övriga ingredienser och vänd ner i smeten. Häll upp smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175°. Låt kakan vara kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp på galler. Dela kakan i tre bottnar. Fyll och garnera kakan efter tycke och smak.

Om du byter ut strösockret mot mörkt muscovadoråsocker och tillsätter 2-3 msk kakao i smeten får du en chokladbotten.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER