Ingredienser
Tårtbotten
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl Dansukker Strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk vatten
smör eller margarin till formen
ströbröd eller mannagryn till formen
Glasyr
1 pkt Dansukker Flor med chokladsmak
2-3 msk vatten
2 tsk olja
2 dl Dansukker Florsocker
Gul hushållsfärg
2-3 tsk vatten
1 tsk olja
Smörj och bröa en stor form, ca 30x40 cm. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt matfettet och mjölken.
Häll 2/3 av sockerkakssmeten i formen. Blanda kakao och vatten i resten av smeten. Häll på den mörka smeten och drag med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.
Grädda aptårtan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter
Skär ut apans form och bred på glasyren. Dekorera med lakritssnöre till mun, brunt strössel som hår och lakrits som ögon.
Receptet är framtaget av
|
|