Falsk mandelkaka

Ingredienser

3 ägg
3 dl Dansukker Strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 tsk bakpulver

 

Fyllning
2-3 dl vispgrädde
3-4 dl färska bär*

 

Garnering
Dansukker Florsocker 

 

Kakan jäser upp och är hög i ugnen, när den kommer ut sjunker den ihop. Ytan är hård och knaprig men kakan är saftig och smakar mandel trots att det inte finns någon mandel i den.

 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Häll upp smeten i en ordentligt smord och bröad springform, cirka 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 150° i 1 timme. Låt kakan vara kvar på formens botten. Vispa grädden fast och fyll i kratern på kakan. Strö över bären. Sikta över liteflorsocker. Servera genast.

 

* djupfrysta hallon eller körsbär, som är torra bär, fungerar också bra till fyllning.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER