Glutenfri aprikospaj

ca 8 portioner

Ingredienser

Pajdeg
150 g riven, kokt potatis
2 dl majsstärkelse
1 dl hirsflingor
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
3/4 dl flytande margarin

Fyllning
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver 
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade 
1 dl turkisk yoghurt
300g färska eller konserverade aprikoser

Tillbehör
3 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

 

Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga. Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar. Vispa gulorna tillsammans medströsockret. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och yoghurt. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i äggulesmeten. Häll upp smeten i formen. Tryck ner urkärnade aprikoser i smeten. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 35 minuter. Vispa grädden med vaniljsocker och sätt i kylen. Servera pajen ljummen med den vispade grädden till.

Aprikoserna kan bytas ut mot annan frukt eller bär.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER