Frusen glasspaj

ca 8 port

Ingredienser

12 digestivekex
3 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
3 äggulor
100 g Philadelphia cream cheese
3 dl Dansukker Florsocker
3 äggvitor

Eventuell smaksättning
3/4 dl punsch eller likör
2 dl mixade/mosade bär eller frukt
100 g hackad choklad + 100 g rostade, hackade hasselnötter

 

Smula digestivekex i botten på en pajform ca 23 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ åt sidan. Vispa grädde och vaniljsocker fast i en skål. Rör äggulor, ost och florsocker luftigt i en annan skål. Tillsätt valfri smaksättning om så önskas. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en tredje skål. Blanda först ner den vispade grädden i ostblandningen och vänd därefter försiktigt ner äggvitorna. Häll smeten i formen med de smulade kexen. Ställ i frysen i minst 2 timmar. Garnera med färsk frukt eller bär, eller lite riven choklad.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER