Glutenfri smulpaj med rabarber

ca 8 port

Ingredienser

Smuldeg
1 1/2 dl majsstärkelse 
1/2 dl boveteflingor 
1/2 dl hirsflingor 
1 dl Dansukker Rörsocker Strö 
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade 
50 g hackade hasselnötter
100 g smör eller margarin

500 g rabarber i bitar
1 dl Dansukker Vit Sirap
2 msk potatismjöl

 

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfettet i små bitar och blanda samman till en smulig massa. Blanda rabarber och sirap i en kastrull och sjud rabarbern så att den mjuknar något. Rör i potatismjölet. Häll rabarbern i en smord form. Strö på smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 15 minuter.

Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter eller bär.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER