Hallonglasspaj

8-10 personer

Ingredienser

Pajskalet
15 smulade digestivekex
125 g smält smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Vit Sirap

Fyllningen
1/2 l hallon
1 dl outspädd hallonsaft
1 dl Dansukker Florsocker
3 äggulor
1 burk kesella
2 dl vispgrädde

Garnering
1/2 l hallon
citronmeliss

 

Blanda kexsmulorna, sirapen och det smälta matfettet. Tryck ut degen i en pajform.

Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt.

Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten.

Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.

Ta ut hallonpajen cirka 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER