Svenskt Knäckebröd

Ingredienser
2,5 dl Vatten 1 tsk (6g) Salt 1 msk (6g) Hel kummin 0,5 pkt/0,5 påse KronJäst för matbröd 4 dl (240g) Rågsikt 2 dl (120g) Vetemjöl Special
Tillagning
1. Lös färskjästen i vattnet (37° C) och tillsätt de övriga ingredienserna. Alternativt blanda torrjästen med de torra ingredienserna och tillsätt därefter vattnet (40° C) 
2. Arbeta till en elastisk deg. 
3. Låt degen jäsa i ca 40 minuter övertäckt med plast. 
4. Rulla ut degen och dela den i 22 bitar. 
5. Sätt ugnen på 240° C 
6. Rulla bitarna runda och låt vila. 
7. Kavla ut bullarna tunt, ca 12cm i diameter, och nagga. 
8. Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med vatten och strö över flingsalt. 
9. Baka i 240° C i 6-7 minuter, tills de har fått fin färg. 
10. Förvara dem torrt.

Recept och bild kommer från www.kronjast.se.

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER