Jordgubbsflan

cirka 10 portioner

Ingredienser

Deg
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin, rumstempererat
1 ägg
1 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1/2 tsk salt
1/2 dl sötmandel, mald
100 g Schweizernöt choklad

Fyllning
3 dl crème fraiche
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

Garnering
1/2-1 liter jordgubbar
1 1/2 dl vatten
1 msk citronsaft
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

 

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och matfett och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylskåp i minst en timme. Tryck ut degen i en smord paj- eller springform. Klipp ut ur bakplåtspapper en cirkel lika stor som botten på formen och lägg ovanpå degen. Fyll pajskalet med torra ärtor eller bönor så att den håller formen under gräddningen. Grädda i 200 °C i cirka 12 minuter. Häll bort bönorna/ärtorna och ta bort papperet. Bryt chokladen i bitar och lägg på den varma bottnen. Täck hela skalet med smält choklad med hjälp av en bakpensel. Låt pajskalet kallna. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bre detta över bottnen. Skölj och snoppa jordgubbarna och lägg dem på fyllningen. Blanda samman vatten, citronsaft och gelésocker i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna något innan det skedas över jordgubbarna.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER