Knäckebröd med kummin och flingsalt

Ingredienser

  • 2,5 dl Vatten 
  • 1 tsk Salt 
  • 1 msk Hel kummin 
  • 0,5 pkt/0,5 påse KronJäst för matbröd 
  • 4 dl Rågsikt 
  • 2 dl Vetemjöl Special

Tillagning

1. a) Lös färskjästen i vattnet (37°) och tillsätt de övriga ingredienserna. 
b) Blanda torrjästen med de torra ingredienserna och tillsätt därefter vattnet (40°) 
2. Arbeta till en elastisk deg. 
3. Låt degen jäsa i ca 40 minuter övertäckt med plast. 
4. Rulla ut degen och dela den i 22 bitar. 
5. Rulla runda och låt vila. 
6. Kavla ut bullarna tunt, ca 12cm i diameter, och nagga. 
7. Pensla med vatten och strö lite flingsalt på. 
8. Baka i 240° i 6-7 minuter, tills de har fått fin färg. 
9. Förvara dem sedan torrt.

Receptet är framtaget av    


SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER