4 port
Ingredienser
12 strömmingsfiléer
Fyllning
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dijonsenap
1 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk finhackad dill
Till stekning
Rågmjöl
Smör eller margarin
Lag
1 dl ättiksprit
2 dl vatten
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
10 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
Garnering
Dill, rödlök, kapris
Skölj fisken väl. Lägg den på hushållspapper med skinnsidan nedåt. Blanda samman salt, vitpeppar, dijonsenap, sirap och dill till fyllningen och bred sedan denna på fisken. Vik samman fisken på mitten och doppa i rågmjöl. Stek fisken på båda sidor i matfett. Lägg fisken i en skål.
Blanda samman ättika, vatten, socker, kryddpepparkorn och svartpepparkorn till lagen i en gryta och koka upp. Häll den varma lagen över fisken. Garnera med dillkvistar, skivad rödlök och kapris.
Receptet är framtaget av
|
 |