Ättikströmming med dill och senapsfyllning

4 port

Ingredienser

12 strömmingsfiléer

Fyllning
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dijonsenap
1 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk finhackad dill

Till stekning
Rågmjöl
Smör eller margarin

Lag
1 dl ättiksprit
2 dl vatten
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
10 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn

Garnering
Dill, rödlök, kapris

 

Skölj fisken väl. Lägg den på hushållspapper med skinnsidan nedåt. Blanda samman salt, vitpeppar, dijonsenap, sirap och dill till fyllningen och bred sedan denna på fisken. Vik samman fisken på mitten och doppa i rågmjöl. Stek fisken på båda sidor i matfett. Lägg fisken i en skål.

Blanda samman ättika, vatten, socker, kryddpepparkorn och svartpepparkorn till lagen i en gryta och koka upp. Häll den varma lagen över fisken. Garnera med dillkvistar, skivad rödlök och kapris.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER