Ädel harmoni

4 port

Ingredienser

1/2 liter salladsblad, valfri sort
2 päron
200 g gorgonzola 
50 g grovt hackade valnötter

Dressing
3 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
3 msk vit balsamvinäger
2 msk färskpressad apelsinsaft
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 msk flytande margarin
1/2 tsk grovmald svartpeppar
1 krm salt

 

Skölj salladsbladen. Lägg dem på en handduk för att rinna av. Lägg salladsbladen i botten på fyra portionsskålar. Skala päronen och dela dem i klyftor. Droppa citronsaft på päronklyftorna så att de inte blir mörka. Lägg päronklyftorna på salladen. Skär osten i bitar och lägg på päronen. Strö över valnötterna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och koka upp. Häll den varma dressingen över ost och päron.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER