4 port
Ingredienser
8 rödbetor
1 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
2 msk flytande margarin
1-2 tsk flingsalt
50 g pinjekärnor
Dressing
1/2 dl Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
3 msk olja
2 msk balsamvinäger
1 msk finhackad färsk timjan
1 krm mald fänkål
200 g fetaost i bit
Tvätta rödbetorna. Koka dem mjuka, tar cirka 30 minuter. Spola dem i kallt vatten och gnugga bort skalen. Skär varje rödbeta i fyra klyftor och lägg i en smord eldfast form. Blanda sirap och margarin och häll över rödbetsklyftorna. Strö på salt. Baka mitt i ugnen i 225° i cirka 10 minuter.
Blanda samman ingredienserna till dressingen. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna. Fördela rödbetorna i 4 skålar eller assietter. Smula över fetaosten och strö på pinjekärnorna. Droppa över dressingen eller servera den till.
Receptet är framtaget av
|
 |