Sparris med parmaskinka

4 port

Ingredienser

4-600 g grön sparris
200 g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
1 dl pinjekärnor
2 msk olja
2 salladslökar i tunna skivor
flingsalt, grovmald svartpeppar

 

Dressing
2 msk Dansukker Cane Syrup
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja

 

Börja med att blanda samman ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan. Skär bort den nedersta hårda biten på sparrisen. Sjud sparrisen mjuk, 2-5 minuter, i lättsaltat vatten (2 tsk salt/liter vatten). Skölj den i kallt vatten. Dela skinkan i lika många bitar som det är sparris och linda skinkan runt sparrisen. Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna. Hetta därefter upp oljan i stekpannan och stek sparrisen. Lägg upp på tallrikar. Strö över salladslöken, pinjekärnorna samt salt och peppar. Ringla över dressingen och servera.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER