4 port
Ingredienser
1 dl Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
1 dl rödvin
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
Pajbotten
8 krossade digestivekex
25 g smält smör
2 krm krossad kummin
1 krm Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 ägg
2 päron
1/2 l vatten
2 msk citronsaft
1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
100 g Philadelphia cheese vitlök och örter, light
50 g ädelost t ex Bavaria Blue
25 g hackade valnötter
4 portionsformar
Häll sirap, vin och vaniljsocker i en kastrull och koka samman tills hälften återstår. Ställ åt sidan och låt kallna.
Blanda de krossade kexen med smöret, kumminen, vaniljsockret och ägget. Tryck ut i 4 smorda portionsformar. Grädda mitt i ugnen i 175° i 12 minuter. Låt svalna. Ta försiktigt bottnarna ur formarna.
Skala päronen. Dela päronen och ta bort kärnhusen. Skär i tunna klyftor. Koka upp vatten, citronsaft och rörsocker. Doppa päronklyftorna i vattnet. Ta upp och låt rinna av i en sil. Fördela päronen i formarna.
Vispa samman de båda ostsorterna. Lägg eller spritsa ostkrämen ovanpå päronen i formarna. Strö över valnötterna. Ställ på assietter och ringla över sirapen.
Receptet är framtaget av
|
 |