Matvetesallad

4 portioner

Ingredienser

3 dl matvete
400 g grön sparris 
200 g skalade räkor
200 g kräftstjärtar
1 dl finstrimlad purjolök
1/2 dl hackad dill
1/4 dl finstrimlad röd chili

Dressing
2 msk olja
2 msk balsamvinäger, gärna vit
2 msk Dansukker Muscovadosirup
2 msk vatten
1 krm salt
2 krm grovmald svartpeppar
1 tsk salladskrydda

Garnering
4-8 skivor färskrökt lax
2 kokta ägg i halvor

 

Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skär bort den nedersta biten på sparrisen innan den delas i cirka 5 cm långa bitar. Koka upp vatten med lite salt i (2 tsk/liter) och lägg i sparrisbitarna. Ta bort grytan från värmen och låt stå i 5 minuter innan vattnet hälls bort. Lägg samtliga ingredienser till salladen i en skål. Rör samman ingredienserna till dressing och häll över salladen och blanda ordentligt. Lägg upp på fat eller tallrikar och garnera med laxen och äggen. Servera med en god bit bröd till.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER