4 portioner
Ingredienser
200 g kalvfärs (kan bytas ut mot nötfärs)
+ 200 g fläskfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl finriven lök
1 tsk Dansukker Rörsocker Strö
1 ägg
1/2 dl söt chilimarinad (se recept)
1 dl mini fraiche
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Smör eller olja till stekning
Söt chilimarinad
2 röda paprikor
10 vitlöksklyftor
1/2 dl vitvinsvinäger
3 dl Dansukker Vit Sirap
Blanda mini fraiche och ströbröd i en skål. Tillsätt ägg, lök, rörsocker, chilimarinad, salt och peppar. Blanda i köttfärsen och forma smeten till små köttbullar. Stek dem i smör eller olja.
Söt chilimarinad
Skölj paprikorna noga och ta bort kärnorna. Skala vitlöksklyftorna och hacka paprika och vitlök fint, gärna i mixer. Häll över massan i en gryta och tillsätt vitvinsvinäger och sirap. Låt marinaden koka i 2 minuter. Låt svalna.
Receptet är framtaget av
|
 |