Bulgur med bacon

4 pers

Ingredienser

3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl hel bulgur
(1 dl hackad persilja)
1 förp. tärnat bacon
4 skivor bacon
1 liten rödlök
1 liten gul paprika
1 dl hackad persilja
Salladsblad t ex röd mangold
1/2 dl pinjekärnor
1/2 dl torkade tranbär

Dressing
1/2 dl Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl olivolja
2 tsk sambal oelek

 

Häll vattnet i en kastrull. Lägg i buljongtärningen och koka upp. Rör i bulguren och sjud under lock i 12 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt stå i 10 minuter.

Stek bacontärningarna och lägg upp dem på ett hushållspapper. Halvera baconskivorna och stek dem knapriga. Lägg dem på hushållspapper. Skala och tärna löken. Skölj och tärna paprikan. Blanda samman bulguren med bacontärningarna, löken, paprikan och persiljan.

Lägg några salladsblad på fyra assietter. Fördela bulgurblandningen på salladen.
Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna. Strö pinjekärnor och tranbär över salladen.

Blanda samman ingredienserna till dressingen och droppa lite av denna på salladen. Servera resten av dressingen till salladen.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER