Jordgubbspaj med havregryn

ca 10 bitar

Ingredienser

Pajskal
75 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Fruktsocker
1 ägg
1 krm bakpulver
1 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
1 1/2 dl kesella
1 1/2 dl lätt creme fraiche
2–3 msk Dansukker Fruktsocker
1/2 l jordgubbar
2 msk hackade hasselnötter

 

Sätt ugnen på 225°. Arbeta samman margarin, fruktsocker, ägg, bakpulver, havregryn och vetemjöl, alla ingredienser till degen. Klä en pajform, helst med löstagbar botten, med degen. Täck kanterna med aluminiumfolie. Grädda jordgubbspajen mitt i ugnen i 15–20 minuter. Tag bort folien efter 10 minuters gräddning. Låt svalna.

Blanda kesella och creme fraiche. Tillsätt fruktsocker. Bred ut blandningen i skalet. Tag bort blomfästet från jordgubbarna och halvera dem. Lägg jordgubbarna i pajskalet. Strö över de hackade nötterna.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER