Vallmoknäcke

cirka 20 kakor

Ingredienser

25 g jäst
3 1/2 dl ljummet vatten
2 dl valfria, blandade frön
1 msk hel kummin
1/2 tsk salt
2 msk Dansukker Brun Farin Strö
2 dl rågsikt
cirka 4 dl vetemjöl
Vallmofrön

 

Smula jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt frön, kummin, salt och farin. Arbeta in mjölet till en ganska fast deg. Låt jäsa under duk i 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20 bitar. Kavla ut bitarna till kakor cirka 2-3 mm tjocka. Strö på vallmofrön och kavla fast dessa med hjälp av en kruskavel. Grädda mitt i ugnen i 250 °C tills kakorna fått färg, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER