Pitabröd
8 stycken Ingredienser15 g jäst Blanda jäst och vatten i en stor skål och rör tills jästen löst sig. Tillsättsirap och salt. Arbeta in mjölet, lite i sänder och arbeta degen kraftigt i 10 minuter. Tillsätt oljan och blanda igen. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den kraftigt i 5 minuter. Lägg tillbaka degen i skålen och täck den med smord folie. Låt jäsa i 1 1/2 timme. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 lika stora bitar som bakas ut till bollar. Låt vila i 5 minuter. Forma därefter bollarna till platta ovaler ca 1/2 cm tjocka. Dofta över lite vetemjöl och täck över med handdukar. Låt jäsa i 20 minuter. Sätt ugnen på knappt 250° och sätt in en plåt. Lägg bröden på plåten och grädda i 6 minuter. Låt svalna på galler innan de rullas sin i handdukar. Pitabröden är bäst ljumna.
|
![]() |