Kryddlimpor

2 styck

Ingredienser

50 g jäst
1/2 liter fingervarmt vatten
1/2 dl Dansukker Fibrex
125 g mager kesella
1 tsk salt
1/2 dl Dansukker Brödsirap
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 (cirka 100 gram)äpple
1 dl (50 gram) torkade tranbär
1 tsk anis
1 tsk fänkål
1 liter rågsikt
ca 5 dl vetemjöl

 

Smula jästen i en skål. Häll på vattnet och fibrex och rör tills jästen löst sig. Tillsätt kesella, salt, sirap och farinsocker. Skala äpplet och riv det. Tillsätt det rivna äpplet och tranbären samt kryddorna. Arbeta in rågsikten i degvätskan och därefter vetemjöl till degen släpper skålens kanter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två lika stora delar som formas till två limpor. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i cirka 30 minuter. Pensla de nygräddade limporna med kallt vatten. Lägg på galler och låt svalna under duk. Limporna går utmärkt att frysa.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER