Ingredienser
25 g jäst för söta degar
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
5-5 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
100 g torkade aprikoser
1/2 msk timjan
Skär aprikoserna i tärningar.
Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, rörsocker, vetemjöl, grahamsmjöl, solroskärnor, sesamfrön, torkade aprikoser och timjan. Arbeta samman till en smidig deg.
Täck med bakduk och låt jäsa i 45 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Forma till ett bröd i valfri form. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 180° i 20-30 minuter. Brödet skall låta ihåligt när du knackar det på undersidan.
Receptet är framtaget av
|
 |