Äpplehalvor med vinbärsglass

4 portioner

Ingredienser

2 äpplen
1 liter vatten
1/2 dl Dansukker Strösocker
3 dl svarta vinbär färska eller frysta
1 dl Dansukker Florsocker 
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
2 dl naturell yoghurt

Skala äpplena och dela dem tvärs över. Koka upp vatten och socker i en kastrull och lägg i äpplehalvorna. Stäng av värmen på plattan och låt äpplehalvorna svalna i vattnet. Blanda vinbär, florsocker och glykossirap i en kastrull och sjud i 5 minuter. Låt svalna. Tillsätt vaniljsocker och yoghurt. Kör i glassmaskin eller ställ i frysen i minst 5 timmar. Ställ äpplehalvorna på assietter och fördela därefter vinbärsglassen ovanpå.

Vinbären kan bytas ut mot andra bär.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER