Vinkokta päron på mördegbotten med vaniljkräm

4 port

Ingredienser

Deg
50 g osaltat smör
2 msk Dansukker Farinsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
2 msk Dansukker Vit Sirap
1 äggula
1 tsk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl

Kräm
3 äggulor
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
2 msk Dansukker Vit Sirap
2 tsk potatismjöl

4 päron
3 dl vitt vin
1 dl Dansukker Florsocker
Eventuellt gul hushållsfärg

Garnering
Citronmeliss

Blanda samman ingredienserna till degen och arbeta den till en deg. Lägg degen i kylskåp i 30 minuter. Ta ut degen och forma den till en rulle. Skär rullen i 3 mm tjocka skivor. Lägg först en av skivorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg därefter skivor runt denna så att det blir en blomma. Gör ytterligare tre ”blommor”. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 10 minuter. Blanda samman ingredienserna till krämen i en tjockbottnad kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Låt svalna. Skala päronen och tag bort blomfästet men låt stjälken vara kvar. Ställ päronen i en kastrull och häll på vin, florsocker och eventuell färg och sjud päronen under lock tills de precis är mjuka. Låt svalna i lagen. Ta upp päronen och låt dem rinna av. Lägg mördegsblommorna på assietter/tallrikar och ställ päronen på blommorna. Garnera med en kvist citronmeliss. Servera vaniljkrämen till.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER