Vinkokta päron på mördegbotten med vaniljkräm
4 port IngredienserDeg Kräm 4 päron Garnering Blanda samman ingredienserna till degen och arbeta den till en deg. Lägg degen i kylskåp i 30 minuter. Ta ut degen och forma den till en rulle. Skär rullen i 3 mm tjocka skivor. Lägg först en av skivorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg därefter skivor runt denna så att det blir en blomma. Gör ytterligare tre ”blommor”. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 10 minuter. Blanda samman ingredienserna till krämen i en tjockbottnad kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Låt svalna. Skala päronen och tag bort blomfästet men låt stjälken vara kvar. Ställ päronen i en kastrull och häll på vin, florsocker och eventuell färg och sjud päronen under lock tills de precis är mjuka. Låt svalna i lagen. Ta upp päronen och låt dem rinna av. Lägg mördegsblommorna på assietter/tallrikar och ställ päronen på blommorna. Garnera med en kvist citronmeliss. Servera vaniljkrämen till.
|
![]() |