Persika på mandelbotten med champagnesås
8 port Ingredienser150 g riven mandelmassa Sås Garnering Vispa mandelmassa och ägg slätt med elvisp eller i mixer. Lägg smeten i 4 smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Stjälp upp bottnarna på ett bakplåtspapper. Fördela nougaten över de varma bottnarna. Blanda samman vin, maizena, socker, glykos och en deciliter grädde i en kastrull och koka upp under omrörning. Tillsätt smöret och rör om tills det är smält. Låt kallna. Vispa den återstående grädden och vänd ner i den kalla såsen. Blanda hallon, vatten och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka i en halv minut. Passera genom en sil. Låt svalna. Lägg en persikohalva på varje botten som sedan ställs på 4 assietter. Garnera med hallonsåsen och servera ”champagnesåsen” till.
|