Muscovadoglass med mandel i rom

4 port

Ingredienser

Muscovadoglass
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk glykos 
1 dl Dansukker Ljust eller Mörkt
Muscovadoråsocker
5 äggulor

Mandel i rom
400 g sötmandel
50 g pistagemandel
1 dl vit rom
2 dl vatten
5 dl Dansukker Ljust Muscovadoråsocker

Vispa samman äggulor och Muscovadoråsocker. Koka upp grädde,mjölk och glykos. Vispa ner äggsmeten i den heta mjölkblandningen. Sila blandningen genom en tätmaskig sil. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen minst 5 timmar och rör om då och då. 

Skålla och skala mandeln. Lägg mandlarna i en glasburk.

Blanda Muscovadoråsocker och vatten i en gryta och sjud tills sockret smält. Låt muscovadosåsen svalna. Tillsätt rom. Häll lagen över mandlarna. Låt stå minst en vecka. Servera till glassen.

Om du använder Mörkt Muscovadoråsocker får du en kraftigare lakritsbetonad smak på glassen än om du använder Ljust Muscovadoråsocker.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER