ca 40 st
Ingredienser
50 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl Dansukker Flor med chokladsmak
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
smör eller margarin till formen
ströbröd eller mannagryn till formen
Glasyr
50 g smör eller margarin
4 dl Dansukker Flor med chokladsmak
1/2 dl starkt, kallt kaffe
Garnering
Kokosflingor
Smörj och bröa en form cirka 1 1/2 l. Sätt ugnen på 175 °C. Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och florsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vattnet. Häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
Glasyr gör du så här
Smält 50 g smör eller margarin. Blanda med 4 dl flor med chokladsmak och 1/2 dl starkt, kallt kaffe. Bred glasyren över kakan. Strö på kokosflingor. Skär i rutor.
Långpanna
Gör dubbel sats av kakan. Häll smeten i smord och bröad långpanna. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 25 minuter.
Receptet är framtaget av
|
 |